Journalistiek

Stalen van schrijfwerk

Stalen van schrijfwerk kunt u hier verwachten. Vanaf 1989 schrijf  ik artikelen, reportages, columns, achtergrondverhalen, interviews en sfeerverslagen voor veel titels over veel onderwerpen. Als er een rode draad te ontdekken is, dan heeft die te maken met media, reizen, communicatie en reclame. En met lifestyle. Voor de Volkskrant,  NRC-Handelsblad, Vrij Nederland, Avenue, Nieuwe Revu, MAN, Globe, Playboy, HP/De Tijd.

 

Onderzoeksjournalistiek  Vrij Nederland: 'De vrije jongens van de ether' over televisieproducenten

‘Portret van de producenten die de gapende bek van Hilversum vullen’ was de ondertitel van een groot verhaal dat ik met Jasper Enklaar maakte voor Vrij Nederland. In 1991 was al duidelijk dat de structuur van de publieke omroep niet helemaal meer aansloot bij de (vercommercialiseerde) werkelijkheid. Want wat deden de omroepen ook al weer? En wat de onafhankelijke producenten? En wie betaalde(n) dat allemaal? Over vlot verdienende buitenjongens;  ooit  de paria’s van omroepland, inmiddels de prinsen met een sleutelpositie. “Aan de ene kant hen je je principes, aan de andere kant je vaste lasten.”  Met: Han Peekel, Ireen van Ditshuyzen, Willem van de Brakel, Harry de Winter, John de Mol en Jef Rademakers.Top.bmp
 

 

 

 

 

Top-1
Reisreportages

Voor Avenue, Cosmopolitan, MAN en Globe, en ook voor bedrijfstitels, ging ik met enige regelmaat op reis. Soms niet zo heel ver weg - Ierland, Frankrijk, Egypte, Zweden – en soms wel: Zuid-Amerika, Afrika, Azië. Maar altijd om een goed verhaal te maken; een zinnige reportage die over meer ging dan de kosten van een overnachting of de toeristische trekpleister.

 

Voor Globe maakte ik een drieluik-droomreis door Zuid-Afrika: Krugerpark, Kaapstad en Sun City.