Contact

Of ik iets voor u kan betekenen? Ik zou al haast zeggen van ja! Mail uw vraag, bericht of voorstel naar rob@robvanderreyden.nl en ik neem razendsnel contact met u op. Bellen kan ook: (055) 3553293 of 0652088098.

""Nee, ik bel je écht als ik aankom. Ik zweer 't!"

""Nee, ik bel je écht als ik aankom. Ik zweer 't!"

Ik kom ook graag met u in contact als u interesse heeft in dit pracht-kamerscherm van KLAAS GUBBELS. Het houten drieluik – een unicum! – is gubbelsiaans blauw en toont een tafel en twee stoelen in perspectief, zoals alleen Gubbels dat kan. Het meet 200 x 150 cm, dateert uit 1993 en verkeert
                                                                                                           in onberispelijke
DSCN0023staat. Meer afbeeldingen zend ik u op aanvraag toe – met plezier.

Gubbels maakt dit drieluik in opdracht van galerie Speijer & Vogtschmidt in Amsterdam, die aan 26 beeldend kunstenaars vroeg een kamerscherm te ontwerpen. Onder wie naast Gubbels: Jan Cremer, Jeroen Henneman, Paul Huf, Jeroen Krabbé, Jaap Nieuwenhuis, Ans Markus, Jan Montijn, Michiel Schierbeek em Tom Thijsse. Formaat, materiaal, onderwerp: alles was vrij. Met als achterliggende gedachte dat de oorspronkelijke functie van het kamerscherm – het afschermen van een deel van de ruimte – aan betekenis heeft ingeboet. Het is nu een object geworden, een sculptuur, een driedimensionele creatie in de ruimte. Anderhalf jaar werkte hij eraan en het resultaat is even eigentijds als persoonlijk.
“De stoelen van Klaas Gubbels herken je uit duizenden,” schreef Trouw bij de opening van de expositie op 19 augustus 1993.