Vrij werk

Brontosaurus olijk beest Soms schrijf je iets leuks dat je vaker wil lezen. En dan maak je er een boekje van. Zoals bij Brontosaurus, olijk beest - (Folchert Sikkema, Amsterdam) een verzameling vorlijke vrijdagverzen van enkele communicatieliefhebbers aan het eind van de vorige eeuw.
 
Het succes van Lubbers (1989, Kios Amsterdam, isbn 9789069830322), waarvan ik mede de redactie voerde, is een verzameling essay-achtige stukken over het fenomeen Lubbers. Het bevat bijdragen van onder anderen J.N. Bik, Ton Planken, Jan Joost Lindner, Piet Grijs. Mijn bijdrage gaat over zijn taalgebruik: De suggestie van het gelijk.
Het succes van Lubbers

                                                image0                            
De School Meester (
Wilson, Amsterdam, isbn 9789053620380)
alles wat je ooit geleerd hebt over taal en rekenen, aardrijkskunde en geschiedenis, en weer bent vergeten. Waait de westenwind naar of uit het westen? Wat was de Bataafse Republiek? Hoe vaart het kofschip en waar staat de teller? Handige weetjes en feitjes schreef ik op in dit boekje.

 

 

 

 

Hotel Parkzicht, een thriller in 30 weken en een epiloog (Folchert Sikkema, Amsterdam, isbn 9789072803023) is ontstaan volgens hetzelfde procédé als Brontosauris. Bijna dezelfde groep fanatici schreef een vervolgverhaal  - onder redactie van Marja Ruigrok, Oncko Stuiveling en mijzelf – dat al schrijvende een thriller werd met een bizar plot. De ondertitel: Zij dacht dat de weg naar boven van onderen begon. Een prachtig voorleesboek dus (16+, dat wel).